Gramatica are suflet

Este o poveste în interiorul căreia se află 60 de lecţii de gramatică.

Răsfoind-o, eşti întâmpinat cu multă căldură de cele două personaje, un copil şi un bătrân, care te ghidează în călătoria ta emoţională şi cea lingvistică, şoptindu-ţi că literele pot fi prietenele tale şi că învăţarea se face din interior spre exterior.

Violeta Ieremie

Vreau să cumpăr cartea

Descoperă 60 de lecţii de gramatică.
99 lei - transport inclus

Scurtă prezentare:

Drumul pe care-l parcurge copilul, personajul principal, începe cu un conflict interior puternic, fiind caracterizat prin neîncredere, sentimentul că nu e susţinut şi nu e iubit; continuă cu găsirea unui colac de salvare, bătrânul, care devine mentorul lui, însoţindu-l, pas cu pas, în descoperirea propriului drum, observând stările prin care trece băiatul, copilul de 11 ani; se termină în momentul în care micuţul este conştient de puterea lui interioară, fiind capabil să ia propriile decizii cu încredere.
În cadrul acestei călătorii emoţionale, copilul face cunoştinţă cu frumoasa lume a literelor; visul lui măreţ este să scrie o carte, iar pentru asta învaţă, sub supravegherea bătrânului, cum să evite cele mai frecvente greşeli care se fac acum în limba română.
Din acest punct de vedere, cartea este structurată în trei părţi: greşeli de vorbire, greşeli care se fac în scris şi semne de punctuaţie.
Gramatica are suflet este o carte despre viaţă, despre universul interior şi despre gramatică.
La sfârşit, băiatul îşi dă seama că a pornit la drum având un vis măreţ şi, pe parcurs, a devenit el un om măreţ care are puterea să-şi îndeplinească visul prin felul său de-a fi într-un mod uşor şi amuzant.
Cuvintele poartă amprenta persoanei care le rosteşte sau le scrie. Cuvântul este energie, ceea ce te conduce spre o atitudine pe care ţi-o alegi tu faţă de gramatică.
Literele înseamnă libertate. Libertatea de a scrie cuvinte, propoziţii, fraze, texte, cărţi şi reflectă ce este în interiorul tău.
Ajungi să stăpâneşti literele atunci când îţi recuperezi puterea interioară. Când rămâi fidel inimii tale şi cauţi mereu starea de bine.
În acel moment, poţi spune că gramatica are suflet.

Testimoniale:

 • avatar Pera Novacovici personalitatealfa.com

  Violeta este de o tenacitate rară şi a reuşit să facă din gramatică un subiect plăcut, amuzant şi uşor de digerat. Ceea ce, să recunoaştem, nu este la îndemâna multor oameni. Misiunea ei de a ne ajuta să cunoaştem şi să folosim limba română în avantajul nostru este lăudabilă şi o susţinem să ţină steagul sus.

 • avatar Horia Radu limbajulnonverbal.ro

  De când am pus mâna pe cartea ta, o păstrez lângă mine atunci când lucrez la vreun articol şi de foarte multe ori o folosesc să verific o noţiune înainte să dau drumul la un text sau chiar în timp ce discut cu prietenii pe chat, pentru că mă ajută enorm felul cum e organizată pe categorii şi noţiuni, foarte uşor de găsit, la nevoie.
  Cartea nu e despre gramatică, ci e despre viaţă, despre aventură, despre evoluţie şi lecţii de viaţă, la finalul cărora te trezeşti că ştii să scrii şi să vorbeşti mai bine decât mulţi dintre cei din „elita” mass-media, politică sau... şefii de la serviciu!
  Practic, m-am trezit că sunt la finalul cărţii şi că „lecţiile” s-au terminat şi... recunosc că pentru prima dată în viaţa mea mi-aş fi dorit ca lecţiile de gramatică să fi continuat.
  Cred că profa' mea din şcoala generală te-ar plăti cu bani grei ca să mai audă asta de la foşti elevi de-ai ei! :D A fost fantastic faptul că lecţiile de gramatică... n-au fost lecţii!
  Au fost o poveste faină, care m-a captivat de la început şi care m-a atras în şirul evenimentelor uşor-uşor, fără să-mi dau seama că, în acelaşi timp, primeam informaţii valoroase despre gramatică... în timp ce citeam despre... mine, pentru că asta a fost senzaţia de la început până la sfârşit, că povestea este despre mine şi că eu sunt personajul principal.

- BONUS -

Acum ştiu să folosesc cratima!

Fii curios şi vei descoperi:

 1. O călătorie lingvistică, presărată cu 60 de lecţii de gramatică, în care afli despre greşelile frecvente din limba română.
 2. Un bonus în care am adus în discuţie 33 de cratime din limba română; astfel, nu va mai trebui să le cauţi în mai multe locuri, le ai pe toate adunate într-o carte numai a ta.
 3. O surpriză în pachetul în care se află cartea şi bonusul.
 4. O călătorie emoţională, în care vei simţi o gamă bogată de stări de spirit prin intermediul personajelor.
 5. Cum să ai mai multă încredere în tine şi cum să-ţi pregăteşti starea de spirit înainte să înveţi.
 6. Un limbaj accesibil, uşor de înţeles.
 7. Autograful meu (la primele 200 de exemplare ieşite de la tipografie).
 8. Bucuria de a învăţa câteva taine ale limbii române, având alături de tine cele două personaje.
 9. Un model de voinţă a unui copil de 11 ani care are un vis pe care vrea să-l îndeplinească.

Despre autor

Eu sunt Vio şi cei din jur mă ştiu ca fiind fata cu gramatica. Prietenia mea cu literele a început în copilărie când, în vacanţe, citeam foarte mult.

Apoi, au urmat lecţiile de română din şcoala generală unde doamna profesoară a jucat un rol important în formarea unui mod de gândire analitic, cu atenţie la detalii.

După terminarea studiilor (filologie şi apoi Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării), deşi în viaţa mea au avut loc schimbări profunde, literele au rămas ca o amprentă în sufletul meu.

Înainte să încep să scriu pe blogul meu, am făcut aproape doi ani voluntariat, în calitate de corector şi editor pentru diverse reviste online. La un moment dat, am început să scriu şi articole motivaţionale, astfel descoperind lumea fascinantă a dezvoltării personale.

Aşadar, blogul scriebine.ro era de mult pregătit în mintea mea, aşteptând decizia de a face ceva în această privinţă.

Provocarea mea la început a fost îmbinarea într-un mod armonios a creativităţii şi a gramaticii, astfel încât să dau la o parte zidul construit timpuriu dintre oameni şi litere.

Cu multă atenţie, exerciţiu şi punând accent pe latura umană, am ales o abordare prietenoasă a tuturor subiectelor despre care am scris. Scopul meu este comunicarea într-un mod cât mai simplu a informaţiilor tehnice din cărţile de gramatică, creând mai întâi un cadru de poveste, în mijloc fiind acele reguli care dau bătăi de cap.

În acelaşi timp, foarte importantă este încrederea în propria putere interioară a fiecăruia şi faptul că legătura frumoasă dintre litere şi oameni poate fi simplu de înţeles, amuzantă şi jucăuşă.

Iar acest lucru a însemnat pentru mine o nouă transformare interioară. Pentru a ajunge la inima omului căruia mă adresez, a fost necesară o creştere a mea pe toate planurile, umplându-mi rezervorul cu energie, emoţie şi cu o stare de bine.

În timp, am ajuns la concluzia că în spatele acelor greşeli de gramatică se află un OM. Iar starea de spirit este foarte importantă. Mai întâi, începi prin a te concentra pe lucruri frumoase, apoi înveţi.

Acest lucru vreau eu să transmit prin tot ce fac.

Vreau să cumpăr cartea

Descoperă 60 de lecţii de gramatică.
99 lei - transport inclus

Mă găsești și aici…

Email Google+

Subscribe To My Newsletter To Get
A 100% Free Chapter From The Book.

Privacy Policy: We hate SPAM and promise to keep your email address safe.