Mărturii

PERA NOVACOVICI 

Pera, unul dintre mentorii mei, este persoana care m-a ajutat să trec peste momentele dificile și să-mi găsesc vocația.

http://www.personalitatealfa.com/blog/

Violeta este salvatoare de vieți” sau life saver că sună mai bine. După ce am tipărit 500 de cărți, Vio a reușit să îmi găsească 20-25 de greșeli pe fiecare pagină de-a lungul a 250 de pagini din carte. Și toate astea în mai puțin de o săptămână. Dincolo de asta,  este unul dintre foarte puținii oameni care IUBESC limba noastră maternă, limba română. O iubește atât de mult, încât îi ajută pe ceilalți să o folosească mai bine, fără să fie un grammar nazi. Nu ai cum să nu te lași ajutat când te sfătuiește așa frumos să pui virgula unde trebuie. În momentul ăsta eu colaborez la toate proiectele cu Vio și sper să fie sănătoasă și voioasă multă vreme de acum.”

 

YVETTE LARSSON

Yvette was my Romanian student. She is in love with Romania and she has already written a book about my beautiful country.

http://bucharestlounge.wordpress.com/

Violeta is a very wise and professional person, teacher and linguist. She is patient, builds things up step-by-step and encourages the student all the time.

We held the lessons at Cărturești and the lessons always seemed too short. Learning with Violeta is fun! We laughed a lot!

She is the kind of tutor who seems to know exactly what you need!

I highly recommend Violeta to any similar position! Her strength and passion for language is something everyone can feel!  Mersi!


MIHAIL MUSAT

Mihail este unul dintre oamenii pe care îi ştiu de câţiva ani, dar de-abia acum am ocazia să colaborez cu el. Îl respect pentru pasiunea sa pentru dezvoltare personală şi pentru naturaleţea cu care vorbeşte în public…

http://mihailmusat.ro/

 

Când am început colaborarea cu Violeta, am avut un şoc. Am văzut la propriu galben în faţa ochilor. Era de la galbenul din documentul corectat de ea. Era plin de greşeli gramaticale sau de exprimare. Mi-a luat câteva zile să îmi revin şi să fac un alt document. De fiecare dată când credeam că ceea ce am făcut este corect, primeam înapoi de la ea noi sugestii. Am crezut că o să renunţ. Din fericire, nu am făcut-o, iar versiunea finală a acelui document a ieşit mult peste aşteptările mele iniţiale. Admir la Violeta fermitatea cu care îşi susţine punctul de vedere şi profesionalismul de care dă dovadă de fiecare dată.”

DANIEL  ZĂRNESCU

Daniel este unul dintre oamenii de la care am învățat foarte multe. Și el, ca și Pera, este unul dintre mentorii mei. Am „furat” de la el un mod de gândire concentrat pe rezultate. Cu o minte ageră, mereu vine cu idei noi pe care imediat le pune în practică, reușind astfel să revoluționeze sistemul de educație din România printr-o abordare diferită față de vechiul sistem de învățământ. Pasiunea lui pentru tot ceea ce face, începând de la dezvoltare personală până la afaceri, m-a făcut să îmi doresc mai mult de la viață.

http://construimimperii.ro/

Violeta este o specie rară de femeie. Nu se poate concentra dacă vorbești greșit gramatical. Se abține, se uită în jos, își mușcă buzele. Și, la un moment dat, ți-o spune. Avem nevoie să ne amintim că există lucruri simple, dar care, dacă nu sunt  respectate, ne schimbă în negativ viața. Violeta ne ajută să nu se întâmple asta.„

 

cristina

CRISTINA IVAN

Pe Cristina am cunoscut-o anul trecut. Citindu-i articolele, mi-am dat seama că este un model de mama preocupată fără încetare de a-şi îmbunătăţi relaţia cu copiii fără să uite de ea, ca femeie, în schimb. De astfel de mame avem cât mai multă nevoie. 🙂

http://mamainvingatoare.ro/

„Ai avut şi tu o profesoară de română drastică? Care mai mult îţi impunea să o respecţi decât să îşi impună ea să te facă să înţelegi?

Ai răsfoit şi tu un blog de gramatică în care eşti certat/înjurat/blamat că n-ai ştiut că faci o greşeală „majoră‟ de gramatică?

Ei bine, astăzi ai şansa să îţi faci două noi prietene: gramatica şi pe… Violeta!

Pasiunea Violetei este… limba română. Câţi dintre noi nu vrem să vorbim şi să scriem româneşte cât mai aproape de perfecţiune? Câtora dintre noi ne place să fim acuzaţi că suntem inculţi, chiar dacă facem o greşeală minoră din automatism?

Ştim cu toţii cât cântăresc greşelile şi cât ne scad din valoarea.

Astăzi putem apela la Violeta să ne ajute. Astăzi putem să avem un aliat în lupta cu literele, să le facem prietene şi să ne slujească cât mai bine.

De astăzi înainte, putem câştiga teren învăţând mai bine decât la şcoală să ne exprimăm.

Violeta m-a ajutat şi pe mine.

Am implorat-o să o facă  Ea a fost promptă, într-o singură zi m-a ajutat cu cele 40 de texte deja prezente pe site-ul meu şi ştiu că va fi acolo pentru mine şi de acum încolo.

Colaborarea cu Violeta m-a ajutat, mai ales, să văd un greşesc în mod repetat fără măcar să îmi dau seama, dar, mai ales, mi-a dat încredere că se poate!

Se poate să scrii corect, se poate să scrii bine. Există paşi pe care îi urmează şi alţi scriitori şi există întotdeauna cineva care te poate ajuta să cizelezi ce ai scris deja.

Să mai spun o dată cine e acel cineva?

Mulţumesc, Violeta!”

 

claudiu

CLAUDIU HIRSCHKORN

Claudiu este unul dintre oamenii cu care am lucrat cot la cot atunci când Pera şi-a lansat Ghidul Personalităţii Alfa. Este un om „care nu face compromisuri”, după cum spune şi Pera. Un om pe care îl respect şi cu care am colaborat foarte bine.

„Dacă e să am o pretenţie, ea ar fi una singură: cine vrea să se apuce de scris, şi mai ales să iasă pe scenă, pe piaţa ideilor şi a literelor, e musai să fie familiarizat cu gramatica elementară. Ştiu: poţi avea dreptate, chiar dacă nu ştii unde se pune cratima. Dar atunci nu aspira la statutul de scriitor. Încearcă stilul oral: fă-te politician!” — Andrei PLEȘU (mulțumiri pentru munca de excepție făcută la corectarea cărții lui Pera Novacovici! 🙂