Amintiri de la Atelierul de Scris

Universul m-a binecuvântat cu o experienţă inedită, din care am avut foarte mult de învăţat.

Cuvintele scrise la sfârşitul cursului m-au făcut mai puternică şi cu dorinţa de a continua ce am început.

Atenţie!!! Sunt cuvinte scrise din inimă, în care au fost strecurate lacrimi de fericire, împlinire şi încredere.

„Da! Şi eu pot scrie”, au zis cu toţii la sfârşit.

Acum…închide ochii, imaginează-ţi că părăseşti tărâmul cotidian şi intră cu ochii inimii, prin imaginile de mai jos, în experienţa care a făcut ca un om care se consideră antitalent la scris să scrie trei pagini peste noapte, pe care să le citească cu ochii strălucind de bucurie, în faţa celor prezenţi la curs, a doua zi.

 

Ajutorul nu se termină odată cu terminarea cursului, ci aventura de-abia începe. Aşa a fost în cazul Oanei, care  a venit tocmai de la Cluj, pentru Atelierul de Scris şi cu care am avut o întâlnire, la Cărtureşti, înainte să se urce în tren:

„Mi-a plăcut că ai oferit alternative, mi-ai dat idei despre cum să folosesc metodele de îmbunătăţire de la facultate şi din kaizen, chiar în scris (repetarea întrebării de ce?), şi ai pus degetul exact acolo unde era nevoie de îmbunătăţiri. Pentru o singură citire, te-ai prins de multe lucruri.

E ora 9:29 şi, într-o oră, ajung în Cluj. Am găsit o persoană cu care să discut despre acţiune şi multe altele şi am început să lucrez la versiunea nouă de articol. Ştiu deja şi oamenii care o să-mi citească

ambele variante. Vreau ca până mâine după-amiază să le am gata şi, când o să dau „send”, o să ştiu că am făcut ceea ce trebuie.

E fascinant felul în care scrisul te poate atinge exact în esenţă. Eşti vulnerabil şi puternic în acelaşi timp. Şi al naibii de liber. Asta, dacă nu te mai încăpăţânezi să pari ceea ce nu eşti şi să îţi dai voie să fii autentic.

Asta ai făcut azi cu mine. Mulţumesc, minune de om! Şi continuă ca e foarte bine. Pentru noi, restul, rămâne să menţinem „starea de preludiu de dinainte de scris”, să profităm de ea şi să ne îmbunătăţim stilul.”

 

2 thoughts on “Amintiri de la Atelierul de Scris

 1. Alecsandra C.

  Da-mi voie sa-ti multumesc in numele meu si al intregii Facultati de Litere din cadrul Universitatii Ovidius Constanta. Intr-o lume din ce in ce mai rapida, in care unu + unu nu mai vor sa faca doi, avem nevoie de certiudini, de reguli simple care sa asigure o comunicare eficienta.

  Reply
  1. Vio

   Alexandra, îţi mulţumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Mi-ai făcut o mare bucurie, iar aceste gânduri sunt motorul care mă ajută să continui ceea ce am început.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *